Mainos
Mainos

Tienvarsimainostus lisääntyy – kyltteihin ei tarvitse enää lupia

Maantie- ja ratalain muutos helpottaa tienvarsimainosten- ja opasteiden pystyttämistä. 15. elokuuta voimaan astuva muutos on osa hallituksen norminpurkuhanketta.

Aikaisemmin tienvarsimainosten pystyttämiseen on tarvittu erillinen lupa. Jatkossa lupaa ei tarvita, vaan pelkkä ilmoitus ELY-keskukselle riittää.

Aivan kaikenlaisia mainoksia teiden varsilla ei tulla sallimaan muutoksen jälkeenkään, vaan niiden on sopeuduttava ympäristöönsä, eivätkä ne saa heikentää liikenneturvallisuutta. 

Tilapäiset plakaatit, kuten vaali- tai hääilmoitukset vapautetaan muodollisuuksista kokonaan – kuten myös rakennuksessa tai sen lähellä tapahtuvaa liiketoimintaa koskevat mainokset. Nämä eivät vaadi edes ilmoitusta.

Muutoksen myötä myös rautateiden ja tasoristeysten turvallisuus paranee, sillä pian esimerkiksi myrskytuhojen korjaaminen on sallittua ilman maanomistajan lupaa paikoissa, joissa tuhot heikentävät turvallisuutta.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme