Mainos
Mainos

Tieto Saksan polttomoottoriautojen kiellosta oli virheellinen

Eilen meillä ja muualla uutisoitu tieto siitä, että Saksa kieltäisi muut kuin sähköautot uusien autojen ostajilta vuodesta 2030 alkaen, oli virheellinen. Kyseessä on ehdotus, joka tullaan joko hyväksymään tai hylkäämään myöhemmin.

Ehdotuksen takana on saksalainen valtiosihteeri Rainer Baake. Hän esitti, että polttomoottoriautojen rekisteröinti tulisi kieltää vuodesta 2030 alkaen.

Baaken ehdotuksen mukaan vuodesta 2030 alkaen Saksassa sallittaisiin vain päästöttömien sähköautojen rekisteröinti. Säädöksen odotetaan vähentävän huomattavasti liikenteen hiilidioksidipäästöjä.

Tämä on tarpeen, sillä Saksa on jäljessä päästötavoitteestaan etenkin liikennepäästöjen osalta, jotka muodostavat viidenneksen koko maan hiilidioksidipäästöistä. Saksa ei ole onnistunut vähentämään liikennepäästöjään vuoden 1990 tasolta.

Saksalaisia kannustetaan sähköautojen hankintaan myös 4 000 euron suuruisella alennuksella, joka myönnetään uuden sähköauton ostajalle.

Myös Norjassa, Alankomaissa ja Intiassa on tehty suunnitelmia autoliikenteen sähköistämisen edistämiseksi. Norjassa ja Alankomaissa on kaavailtu polttoainevetoisten autojen rekisteröinnin kieltämistä vuoden 2025 jälkeen, mutta virallisia päätöksiä ei ole tehty.

Saksalaisten 45 miljoonasta autosta 150 000 on hybridejä ja 25 000 sähköautoja.

Vaikka uusien polttomoottoriautojen rekisteröinti loppuisi vuonna 2030, koko autokannan sähköistyminen vie todennäköisesti muutaman vuosikymmenen.

Lähteidemme tiedot tarkentuivat uutisen jo tultua julki. MTV Autot kiittää lukijapalautteesta ja toivoo, ettei kenellekään aiheutunut harmia tapauksesta.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme