Mainos
Mainos

Top Gearin legendaarinen testirata puretaan – jääkö tämä aika historian nopeimmaksi?

Aikoinaan kiistattomasti maailman suosituimman auto-ohjelman valtikkaa kantaneen Top Gearin testirata saa väistyä asuntojen tieltä.

VIDEO: Kierros Alastarolla Porsche-kuski Mikko Pakarin silmin

Dunsfold Aerodrome -lentokentällä Ison-Britannian Surreyssa sijaitsevaa 2,8-kilometristä rataa hyödynnettiin Top Gearissa aina sarjan alusta, vuodesta 2002 lähtien. Nyt Dunsfold Aerodromen paikalle on kaavailtu asuinrakennuksia. Uusia koteja on määrä rakentaa alueelle jopa 1 800.

Tarkkaa päivää radan tuhoamiselle ei ole vielä ilmoitettu, mutta Top Gearin tuotantotiimillä lienee joka tapauksessa edessään uuden radan etsiminen. Se on sääli, sillä Dunsfoldissa on vuosien saatossa kellotettu lukematon määrä kierrosaikoja toinen toistaan upeammilla autoilla. Virallisen listauksen kärkipaikkaa pitää hallussaan McLaren 675LT ajalla 1.13,7, mutta esimerkiksi Renault F1-auto selvisi radasta tasan 59 sekunnissa.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme