Mainos
Mainos

Toyota käänsi kuin käänsikin kelkkansa: Tulossa tusinan verran täyssähkömalleja

Hybridi- ja vetyteknologiaan tähän asti satsannut japanilaisvalmistaja on kääntämässä kurssiaan täyssähköautojen suuntaan.

Japanilainen autojätti Toyota on toistaiseksi pysytellyt erossa täyssähköautoista, sillä se on pitänyt niiden toimintasädettä sekä latausnopeutta riittämättöminä ja hintaa liian korkeana.

Nyt Toyota on kuitenkin joutunut taipumaan markkinavoimien edessä ja on ilmoittanut tuovansa markkinoille "yli kymmenen" sähköautomallia 2020-luvun alkupuolella. Osa autoista tullaan näkemään Toyotan luksusbrändi Lexuksen alla.

Se uskoo myyvänsä 5,5 miljoonaa bensahybridiä, sähkö- ja vetyautoa vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on miljoonan täyssähkö- ja vetyauton vuosittainen myynti.

Toyota ilmoitti hiljattain sähköautojen kehitykseen liittyvästä yhteistyöstä Mazdan kanssa. Myös Subarun ja Suzukin uskotaan liittyvän projektiin mukaan myöhemmin. Aiemmin tässä kuussa Toyota kertoi käynnistävänsä akkujen kehitystyön Panasonicin kanssa.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme