Mainos
Mainos

Toyota parantaa nuorten ajotapoja nololla musiikilla

Mikään ei pelota teinejä kuin sosiaalinen häpeä. Toyota on valjastanut tämän yleisesti huomatun tosiseikan ehkäisemään nuorten kaahailua.

Perheautoistaan tunnettu Toyota on ottanut käyttöön ”Safe and Sound” -nimisen sovelluksen, jonka tarkoituksena on nimensä mukaisesti pitää ajaja ehjin nahoin. Sovellus vaihtaa todennäköisessä vaaratilanteessa autossa soivan soittolistan sisällön nuorten suosimasta vanhempien valitsemaan ”noloon” musiikkiin.

"Nolatuksi tuleminen on paljon vakavampaa kuin fyysinen loukkaantuminen"

Idea sovellukseen lähti Saatchi & Saatchi London -mainostoimiston ajatuksesta hyödyntää teinien häpeä vanhemmistaan kasvattajien vahvuudeksi.

– Teineille nolatuksi tuleminen on paljon vakavampaa kuin fyysinen loukkaantuminen. Pohdimme, että tämä on tehokas ja erottuva tapa muuttaa teinin ajokäyttäytymistä sekä jatkaa keskustelua turvallisuuden ympärillä, sanoo Jason Mendes, joka vastaa yhtiön kansainvälisistä tuotemerkeistä.

Käytännössä sovellus toimii niin, että nuoren kuskin ajaessa ylinopeutta tai näprätessä puhelinta ratin takana sovellus kaappaa äänentoistolaitteen ja alkaa soittamaan vanhempien valitsemaa musiikkia. Ajatuksena on saada syyllinen nuori hidastamaan vauhtiaan ja opettelemaan hyviä ajotapoja.

Sovellus lukitsee myös teinin puhelimen muut ominaisuudet, kuten puhelut ja sosiaalisen median käytön, jos tämän ajama auto liikkuu yli 15 kilometriä tunnissa.

Sovellus reagoi reaaliaikaisesti ajotyyliin

”Safe and Sound” -sovellus käynnistetään, kun teini lainaa vanhempiensa autoa. Sovellus pääsee käsiksi sekä vanhempien että lapsen Spotify-tileille, ja se hyödyntää Google Maps API -teknologiaa, joka paljastaa osan sovelluksen toiminnoista ulkoisille palveluille.

Tiedon vaihto ja järjestelmien yhteistoiminta auttavat sovellusta huomaamaan virheellisen ajokäyttäytymisen. "Safe and Sound" reagoi huonoon ajotyyliin käynnistämällä vanhempien Spotify-listaan lataaman musiikin sekä lukiten puhelimen muita käyttötoimintoja. Vasta nuoren kuljettajan hidastettua ajonopeuttaan rajoituksen mukaiseksi tai lopetettua puhelimen räpläämisen, soittolista vaihtuu takaisin teinin haluamaksi. Sovellus on saatavilla myös heille, jotka eivät omista Toyotaa, mutta se toimii vain Android-käyttöliittymissä.

Ongelma sovelluksessa on, että se olettaa vanhempien lähtökohtaisesti kuuntelevan huonoa, teiniä hävettävää musiikkia ja teinin olevan niin kypsymätön, ettei voi ottaa muuttunutta ajomusiikkia huumorilla. Toisaalta, jos vanhempien ja nuoren musiikkimaut käyvät yhteen, voivat vanhemmat käyttää hyväkseen mielikuvitustaan ja lapsensa tuntemista luomalla soittolistan, joka sisältää varmasti ne selkäpiitä karmivat kappaleet.

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme