Mainos
Mainos

Trafin jättiraportti julki: Näistä syistä sinun autosi hylätään katsastuksessa

Trafin julkaisemista katsastuksen vikatilastoista selviää, että uusia autoja hylätään harvemmin kuin aiemmin, mutta sen sijaan vanhojen autojen hylkäysprosentit ovat nousussa.

Uudet autot hylätään katsastuksessa aavistuksen aiempaa harvemmin, selviää Trafin katsastuksen vikatilastoista.

Ensimmäiseen määräaikaiskatsastukseen vietyjä autoja hylättiin viime vuonna 2,8 prosenttia, kun edellisvuoden luku oli 3 prosenttia. 

Vanhojen autojen hylkäysprosentit sen sijaan nousevat. Tilaston vanhimmista, 14-vuotiaista autoista hylättiin viime vuonna 38 prosenttia.

Henkilöautojen mallikohtaisissa vikatilastoissa ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia. Yleisimmin auto hylättiin etuakseliston ja käyttö- tai seisontajarrun ongelmien vuoksi. Korjauskehotuksia annettiin eniten valojen ja tuulilasin vikojen takia. Ajokieltoja määrättiin useimmiten käyttöjarrun ongelmien tai päästöjen vuoksi.

– Saamme paljon kansalaispalautetta siitä, että autojen valot näkyvät huonosti liikenteessä. Ja tämä näkyy myös katsastustilastoissa, joissa yksi yleisimmistä korjauskehotuksista annetaan lähivaloista. Lähi- ja takavaloista annettiin yhteensä yli 300 000 korjauskehotusta, kertoo johtava asiantuntija Otto Lahti Trafista.

Vikatilastot kertovat sekä auton hoidosta että yleisestä kestävyydestä.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme