Mainos
Mainos

Tunnetko uudet parkkikiekkosäännöt?

Pysäköintikiekon käyttöä koskevat säännökset uudistuivat joulukuun alussa, mutta kiekon käyttämiseen liittyvät muutokset eivät ole kaikille vielä selvillä.

Uudessa asetuksessa kiekon ulkonäköä, väriä tai kokoa ei ole rajattu. Mikäli pysäköinnin alkamisaika on siitä selvästi luettavissa, se kelpaa. Kiekko saa olla myös elektroninen ja siinä saa olla mainoksia.

Autoilijan on kuitenkin hyvä muistaa, että näkyvissä saa edelleen olla vain yksi kiekko.

Kiekko toimii samalla tavalla kuin ennenkin. Kiekko asetetaan seuraavaan tasa- tai puolituntiin. Moni ajattelee virheellisesti, että aika kuuluu asettaa lähimpään tasa- tai puolituntiin.

Jos auton on pysäköinyt kello 08.11, pysäköintikiekko asetetaan osoittamaan puoli yhdeksää.

Pysäköinnin alkamisaika tulee merkitä, vaikka parkkikiekkoa ei tarvitsisi käyttää kuin osan pysäköintiajasta. Mikäli pysäköinti osuu kokonaisuudessaan ajankohtaan, jolloin kiekkoa ei tarvita, ei sitä tarvitse käyttää.

Vaikka pysäköintikiekolta ei enää vaadita yhtä tarkkoja ominaisuuksia, niin paperinen tai pahvinen, edes pysäköintikiekkoa muistuttava lappu kojelaudalla ei kelpaa.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme