Mainos
Mainos

Tuomiopäivä lähestyy: Hakkeroitu pesuhalli hyökkäsi auton kimppuun USA:ssa

Yhdysvalloissa on onnistuttu tiettävästi ensimmäistä kertaa kuvaamaan fyysinen hyökkäys, joka on tehty vain internetiin kytkettyä laitetta käyttäen.

Tutkijakaksikko Billy Rios ja Terry McCorkle julkaisi viime viikolla videon autopesulasta, joka hyökkää ajoneuvon kimppuun. Oheisella videolla nähdään tutkijoiden oma auto, jonka he antoivat pesuhallin ovien ja laitteiden mukiloitavaksi pesulan omistajan luvalla.

Internetiin yhdistetyn pesulan ovet ja pesulaitteet on tutkijoiden mukaan mahdollista kaapata, jos tietää, mitä tekee. Rios ja McCorkle perehtyivät pesuhallin koodiin kahden vuoden ajan ennen kuin esittelivät löydöksiään vuonna 2015. Nyt he pääsivät testaamaan havaintojaan ensimmäisen kerran tosielämän olosuhteissa.

Tutkijat loivat skriptin, joka sai hallin ovet sulkeutumaan aina, kun auto oli niiden alla. Tätä skriptiä on mahdollista hyödyntää kaikissa vastaavanlaisissa pesuloissa. Hakkerin tehtäväksi jää skriptin kirjoittamisen jälkeen vain valita haluamansa pesula ja painaa enteriä. Hakkeri voi ottaa haltuunsa myös pesulaitteet.

Videolla nähtävät pesuhallit ovat hyvin yleisiä Yhdysvalloissa. Niiden operointiin ei tarvita lainkaan henkilökuntaa.

Lähde: Motherboard

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme