Mainos
Mainos

Tutkimus: Naiset ovat miehiä vihaisempia kuljettajia

Brittitutkimuksen mukaan naiset ovat ratin takana aggressiivisempia kuin miehet. 

Hyundai Motor UK on tehnyt tutkimuksen, jossa se selvitti miesten ja naisten eroja ratin takana. Tutkimukseen osallistui 1 000 brittikuljettajaa.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että naiset ovat kuljettajina noin 12 prosenttia miehiä vihaisempia. Tutkijat totesivat, että ajaminen aktivoi ihmisen luontaiset puolustusvaistot.

Etenkin silloin, kun naispuolisille kuljettajille tööttäiltiin tai huudettiin, he ärsyyntyivät enemmän kuin miehet. Myös apukuljettajan neuvot ja kuljettajat, jotka eivät käyttäneet vilkkua ärsyttivät enemmän naisia kuin miehiä.

Jokaisessa testitilanteessa naiset olivat miehiä aggressiivisempia.

– Evoluutioteoria olettaa, että varhaisten esi-äitiemme täytyi aistia vaara nopeasti, kun miehet olivat metsällä. Tämä varoitusjärjestelmä on edelleen osa ihmistä, minkä vuoksi naiskuljettajat ovat herkempiä ärtymään ja turhautumaan, Goldsmithin yliopiston psykologi Patrick Fagan perustelee.

Lähde: Hyundai Motor UK / TopSpeed

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme