Mainos
Mainos

Uhka vai mahdollisuus? Opel siirtyy käyttämään ranskalaisia moottoreita

Saksalainen auto ranskalaisella moottorilla kuulostaa erikoiselta yhdistelmältä.

Opel on tähän asti kehittänyt itse sen autoissa käytettyjä moottoreita. Nyt saksalaisvalmistajan työntekijät ovat kuitenkin huolissaan työpaikkojensa puolesta, sillä Opel ilmoitti siirtyvänsä tulevaisuudessa käyttämään sen uuden omistajan moottoreita. Ranskalainen PSA-konserni osti Opelin hiljattain yhdysvaltalaiselta General Motorsilta.

PSA-konsernin moottorit eivät kuitenkaan tule Opeleihin kertarysäyksellä, vaan uusiin voimanlähteisiin siirrytään vaiheittain; todennäköisesti yksi uusi mallisukupolvi kerrallaan. Siirtymävaihe kestänee näin ollen vuosia.

Opel otti viime vuoden lokakuussa käyttöön 210 miljoonaa euroa kustantaneen kehitys- ja testilaitoksen, joka keskittyy moottoreihin ja vaihteistoihin. Nyt on epäselvää, onko laitoksella kohta enää käyttöä.

Opelin uudet omistajat tiettävästi ole kiinnostuneet saksalaisvalmistajan omasta polttomoottoriteknologiasta. Sen sijaan se saattaisi olla kiinnostuneempi General Motorsin sähkö- ja polttokennoautojen asiantuntemuksesta.

PSA-konserniin kuuluvat Opelin lisäksi ranskalaiset Peugeot, Citroen ja DS.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme