Mainos
Mainos

Ulkona seisova varas voi kaapata autonavaimen signaalin talon sisältä – uusi Mersu vietiin alle minuutissa

Uusien autojen avaimeton käynnistys helpottaa kuljettajan elämää, mutta samalla altistaa ajoneuvon aiempaa hienostuneemmalle varkaudelle.

Oheisella videolla nähdään englantilaisen Länsi-Midlandsin poliisin julkaisemaa kuvaa Solihullissa iskeneistä varkaista, jotka käyttävät erityistä laitetta auton avaimen signaalin kaappaamiseen ja auton varastamiseen.

Ensin laitteella kaapattiin oikean avaimen signaali talon sisältä ja sen jälkeen laitetta voitiin käyttää auton ovien avaamiseen ja käynnistämiseen. Aikaa operaatioon kului 54 sekuntia.

Tämä toimintatapa ei jätä autoon lainkaan murtojälkiä, sillä varkaat pääsevät autoon yhtä vaivattomasti kuin auton omistajakin. Rikollisten on myös helppo siirtää kaapattu signaali uuteen avaimeen ja vaikka myydä auto eteenpäin sen suurempia epäilyksiä herättämättä.

Länsi-Midlandsin poliisi suosittelee avaimettomalla käynnistyksellä varustettujen autojen omistajia käyttämään perinteistä rattilukkoa, joka fyysisesti estää ohjauspyörän kääntämisen. Avaimettomiin avaimiin on tarjolla myös suojuksia, joita voidaan käyttää avaimen signaalin blokkaamiseen silloin, kun avain ei ole käytössä.

Lähde: Länsi-Midlandsin poliisi

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme