Mainos
Mainos

Uudenlainen maantiekaide pelastaa henkiä – muovirullat toimivat uskomattomalla tavalla

Eteläkorealainen yritys on kehittänyt uudenlaisen kaiteen teiden varsiin, joka voi tulevaisuudessa pelastaa lukuisia ihmishenkiä liikenneonnettomuuksissa.

Metalliset maantiekaiteet suojelevat autoilijoita ajautumasta tieltä ulos onnettomuustilanteissa. Mutta jos auto törmää kaiteeseen tarpeeksi kovassa vauhdissa, aiheuttaa kaide kuitenkin vaurioita autolle ja samalla myös sen matkustajille.

Eteläkorealainen yritys ETI kuitenkin uskoo löytäneensä ratkaisun tähän pulmaan uudenlaisella muotoilulla ja toteutuksella maantiekaiteelle.

Törmäyksen voimaa kaidetta kohti voidaan pienentää huomattavasti käyttämällä muovisia rullia metallisten palkkien välissä. Tämä myös estää ajoneuvoa kääntymästä törmäyksen voimasta.

Tällä keksinnöllä voidaan tulevaisuudessa pelastaa lukuisia henkiä ja toivottavasti keksintö leviääkin maantiekaiteisiin kaikkialla maailmassa.

Lähde: Wimp.com

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme