Mainos
Mainos

Uusi keksintö tekee auton matkamittarin peukaloimisesta hyödytöntä

Matkamittarien väärennetyt lukemat ovat riesa monelle käytettyä autoa etsivälle. Uusi keksintö saattaa kuitenkin lopettaa huolet kertaheitolla.

Bosch ja Saksan katsastusviranomainen TÜV ovat kehittäneet ratkaisun, joka voi parhaassa tapauksessa lopettaa autojen matkamittareiden peukaloinnin tyystin. Pelkästään Saksassa matkamittareiden manipulointi aiheuttaa vuosittain jopa kuuden miljardin euron menetykset autonostajille.

Ajatuksena on, että autoihin luodaan digitaalinen "lokikirja", joka on yhteydessä useisiin tietokoneisiin samanaikaisesti. Autot lähettävät säännöllisesti tietoa ajetuista kilometreistä näihin tietokoneisiin ja todelliset kilometrit voi helposti tarkastaa matkapuhelinsovelluksen avulla.

Mikäli auto on menossa myyntiin, on järjestelmästä mahdollista saada todistus siitä, että matkamittarin lukema pitää paikkansa.

Bosch käyttää teknologiasta nimitystä blockchain ja vakuuttaa kaiken tiedon liikkuvan anonyymisti ja täysin turvallisesti.

Lähde: Bosch

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme