Mainos
Mainos

Väite: Saksalaisvalmistajat lopettavat polttomoottoreiden kehittämisen kuuden vuoden kuluttua

Kaksi vuotta sitten paljastunut päästöhuijaus vauhdittaa polttomoottoriautojen kuolemaa. Jopa saksalaiset autovalmistajat ovat kuoppaamassa bensa- ja dieselmoottoreita lähivuosina, uutisoi Automotive News Europe.

Continentalin mukaan saksalaiset autovalmistajat lopettavat bensa- ja dieselmoottoreiden kehittämisen niinkin nopeasti kuin kuuden vuoden kuluttua. Sen jälkeen kehitystyössä keskitytään sähköautoihin ja autonomisen ajamisen mahdollistavaan teknologiaan.

– Uuden sukupolven polttomoottoreita kehitetään vielä, mutta sen jälkeen, noin vuonna 2023, kehitystyö ei ole enää taloudellisesti perusteltavissa, koska tuolloin keskitetään jo niin paljon resursseja sähköisen liikkumisen edistämiseen, Continentalin talousjohtaja Wolfgang Schaefer kertoo.

Saksalaisjättiläiset Volkswagen, Daimler ja BMW sopivat keskiviikkona 5,3 miljoonan dieselmoottorin uudelleenohjelmoinnista. Kustannuksiksi arvioidaan vähintään 500 miljoonaa euroa. Viime kuussa Der Spiegel uutisoi, että saksalaiset autovalmistajat ovat 1990-luvulta lähtien tehneet laajaa yhteistyötä muun muassa viranomaisten harhauttamiseksi päästömittauksissa.

Monia autovalmistajia palveleva Continental valmistaa muun muassa moottorinohjauslaitteita sekä polttoaineen pumppu- ja ruiskujärjestelmiä.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme