Mainos
Mainos

Vakuutusyhtiö tutki: Täällä sattuvat vakavimmat liikenneonnettomuudet

Liikennevahinkojen määrässä ja vakavuudessa on selviä alueellisia eroja, selviää LähiTapiolan tiedoista ja Liikennevakuutuskeskuksen tilastoista.

Pääkaupunkiseudulla autoja on eniten ja liikennevahinkojakin sattuu eniten. Korvausten euromäärillä katsottuna vakavimmat liikennevahingot sattuvat kuitenkin pääsääntöisesti maaseudulla.

Alueellisia eroja selittää muun muassa asumistiheys ja auton käyttötarpeet. Kaupungeissa sattuu paljon peltikolareita ja esimerkiksi parkkipaikkavahinkoja. Maaseudulla välimatkat ovat pidempiä ja autoa käytetään pidempään maantieajoon. Nopeudet ovat suurempia, kolarit usein sattuessaan tuhoisampia ja johtavat useammin henkilövahinkoon.

Liikennevakuutus korvaa, jos ihmisiä loukkaantuu liikenteessä. Siitä maksetaan myös syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteeseen käytettäville ajoneuvoille.

– Vammautumisesta seuraavia korvauksia saatetaan maksaa kymmeniä vuosia. Tiedämme, että enimmillään korvauksia on maksettu jopa 80 vuotta, kertoo yksikönjohtaja Tapani Alaviiri LähiTapiolan tiedotteessa.

Vuosina 2011–2015 liikennevakuutuksista maksettavien henkilökorvausten keskisumma oli 12 000 euroa. Keskikorvaus sisältää muun muassa kolareissa vammautuneiden varaukset tuleviin korvauksiin ja esimerkiksi eläkkeisiin.

Lähde: LähiTapiola

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme