Mainos
Mainos

Video: Risto Virtasen testissä Opelin uusi kuiskaava diesel

Opel uudisti Insignian moottorivalikoimaa dieselien osalta. Uudet moottorit ovat aikaisempaa hiljaisempia ja taloudellisempia.

Opelin ylivoimaisesti vuoden tärkein uutuus on Vuoden Auto Suomessa 2016 -palkinnonkin voittanut Opel Astra. Muu mallisto ei kuitenkaan lepäile laakereillaan, vaan toinen tärkeä tuote sai pellin alle päivitettyä tekniikkaa.

Opel korvasi Insignian vanhat 2,0-litraiset dieselit kahdella uudella moottorilla, joista Riston testiin valikoitui hyvillä suoritusarvoilla varustettu uusi 1,6-litrainen turbodiesel. Niin sanottujen kuiskaavien dieselmoottorien äänimaailmaan ja värinättömään käyntiin on kiinnitetty erityistä huomiota, ja siinä on myös onnistuttu.

– Moottoriäänien vaimentamisessa on kyllä onnistuttu loistavasti myöskin näin rajummassa ajossa, ku pyöritetään konetta tuonne lähes punaviivalle saakka, toteaa Teknavin testikuski Risto Virtanen Opelin uudesta dieselistä.

Katso Opel Insignian testi kokonaisuudessa alapuolelta.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme