Mainos
Mainos

Video saattaa järkyttää: Nainen kuoli Uberin robottiauton alle – olisitko itse ehtinyt reagoida?

Artikkelin yläpuolella oleva video sisältää kuvamateriaalia, joka voi järkyttää herkimpiä katsojia.

Arizonalaisen Tempen kaupungin poliisi on julkaissut kuvamateriaalia sunnuntaina sattuneesta onnettomuudesta, jossa keski-ikäinen nainen menehtyi jäätyään robottiauton alle.

Tempen poliisipäällikön mukaan teknologiaa ei voi onnettomuudesta syyttää. Oheisella videolla nähdään, kuinka polkupyöräänsä taluttava 49-vuotias nainen astuu yllättäen Uberin autonomisesti ajavan Volvo XC90:n eteen. Nainen menehtyi sairaalassa.

Ratin takana istuvan kuljettajan huomio ei vaikuta olevan liikenteessä, mutta poliisin mukaan onnettomuudelta olisi ollut lähes mahdotonta välttyä, vaikka tämä olisi ollut auton ohjaimissa ja tarkkaillut ympäristöään.

Kaikki osapuolet syyllisiä?

Jalopnik-autojulkaisun haastattelema Etelä-Carolinan oikeustieteellisen yliopiston professori Bryan Walker Smith on erikoistunut autonomisten autojen teknologiaan. Hänen mukaansa video on selvä osoitus sekä Uberin robottiautoteknologian toimimattomuudesta kyseisessä tilanteessa että kuljettajan ja jalankulkijan piittaamattomuudesta.

– Uberin tutkajärjestelmien olisi ehdottomasti pitänyt havaita nainen ja tunnistaa, ettei kyseessä ole liikkumaton esine, Walker Smith kertoi.

Tempen poliisi on ilmoittanut julkaisevansa lisätietoa tutkinnasta piakkoin.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme