Mainos
Mainos

Volkswagen tähtää automaailman Appleksi – lyö tiskiin 34 miljardia euroa

Muistuttavatko Volkswagenin ja Applen tuotteet toisiaan tulevaisuudessa?

Volkswagenin designosaston johtaja Klaus Bischoff kertoo saksalaisvalmistajan ammentavan tulevaisuudessa enemmän ja enemmän teknologiajätti Applen oppeja.

25-vuotisen uran Volkkarilla tehnyt Bischoffin mukaan Volkswagen on parhaillaan määrittelemässä omia arvojaan sen valmistautuessa siirtymään sähköautojen aikaan.

– Tarkoituksenamme on Applen tavoin olla mahdollisimman merkityksellisiä, puristisia ja selkeitä, Bischoff kertoo ja muistuttaa myös täysin uuden arkkitehtuurin visualisoinnin tärkeydestä.

Saksalaisvalmistaja on panostanut 34 miljardia sähköautojen, autonomisen teknologian ja digitaalisuuden edistämiseen. Tästä summasta kuusi miljardia meni pelkän uuden modulaarisen MEB-alustan kehitykseen, jota on määrä käyttää tulevien vuosien aikana yli 20 täyssähköautossa.

Ennen dieselskandaaliaan Volkswagen ei ollut juurikaan panostanut autojensa sähköistämiseen, mutta syyskuun 2015 jälkeen siitä on tullut yksi autojen sähköistymistä vakavimmin ajavista valmistajista.

Lähde: Reuters

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme