Mainos
Mainos

Volvo suunnittelee koko kansan sähköautoa: Yli 400 kilometriä, alle 40 000 euroa

Volvo USA:n toimitusjohtaja kertoi Geneven autonäyttelyssä, että ruotsalaisvalmistaja pyrkii saamaan ensimmäisen täyssähköautonsa markkinoille vuonna 2019.

Lex Kerssemakersin mukaan Volvon ensimmäisen sähköautonsa toimintasäde tulee olemaan vähintään 400 kilometriä ja hinta alle 40 000 euroa.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, perustuuko sähkö-Volvo johonkin olemassaolevaan malliin vai onko kyseessä täysin uusi auto. Sitä ei tiedetä vielä edes Volvolla. Kerssemakers myönsi, että aikataulu tulee olemaan tiukka, mutta uskoo modulaarisen alustaratkaisun mahdollistavan auton valmistumisen ajoissa.

Volvon skaalautuvaa SPA-alustaa käytetään jo mallien XC90, S90, V90 ja XC60 kanssa. Tuleva S60 / V60 tulee niin ikään perustumaan sille. Pienempi CMA-alusta tullaan näkemään uusien 40-sarjalaisten yhteydessä – todennäköisesti myös tulevan sähköauton alla.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme