Mainos
Mainos

Volvo yhteistyöhön turvajärjestelmien kehittäjän kanssa – myyvät itseohjaustekniikkaa muille

Volvo ja Autoliv ovat perustamassa yhdessä autoalan yritystä Ruotsiin. Yrityksen tarkoituksena on kehittää ja myydä seuraavan sukupolven autonomisen ajamisen ohjelmistoja.

Volvon autoliiketoiminta ja autojen turvajärjestelmiä suunnitteleva Autoliv ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen yhteisen yrityksen perustamisesta. Uuden yrityksen päämaja tulee Göteborgiin ja sen toiminnan on tarkoitus käynnistyä alkuvuodesta 2017.

Yrityksen tarkoituksena on luoda uusi tuote kasvaville autonomisen ajamisen markkinoille ja myydä niitä autovalmistajille. Volvo ja Autoliv jakavat uuden yrityksen tuotot.

Toistaiseksi nimeämätön yritys tulee kehittämään kuljettajan tukijärjestelmiä (ADAS) ja autonomisen ajamisen järjestelmiä (AD) Volvon ja Autolivin nykyisten järjestelmien pohjalta. Uusien järjestelmien odotetaan tulevan myyntiin 3-5 vuoden kuluttua.

Autoliv myy ja jakelee yksinoikeudella yrityksen kehittämät uudet järjestelmät ulkopuolisille autovalmistajille. Volvo saa uudet järjestelmät suoraan omaan käyttöönsä.

Yrityksen hallinto tulee koostumaan Volvon sekä Autolivin edustajista ja toimitusjohtajaksi on kaavailtu Sveitsin Volvon nykyistä toimitusjohtajaa Dennis Nobeliusta.


Volvon autonomisia autoja on jo testattu liikenteessä.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme