Mainos
Mainos

VW-skandaali: Päästömanipuloitujen autojen lista vain pitenee – katso mallit

Saksalaisvalmistajaa ravisteleva skandaali syvenee.

Volkswagen on omissa tutkimuksissaan löytänyt lisää bensiinimoottoreita, joiden ilmoitetut hiilidioksidipäästöt eivät pidä paikkaansa.

Aiemmin tässä kuussa saksalaisvalmistaja ilmoitti, että ainakin sen 1,2- ja 1,4-litraisten dieselmoottoreiden sekä 1,4-litraisen bensiinimoottorin CO2-päästölukemia on manipuloitu.

Kaikkiaan havainnot koskevat noin 800 000 Volkswagen-konsernin autoa.

Nyt Volkswagen on ilmoittanut löytäneensä ”epäuskottavia CO2-lukemia” bensiinikäyttöisistä moottoreistaan: 1,0-litraisesta Seat Ibizasta, 1,2-litraisesta VW Jetasta sekä 2,0-litraisesta VW Passatista.

Volkswagenin edustaja vahvisti tiedon maanantaina.

Kulutuslukemien ja hiilidioksidipäästöjen manipulointi on syventänyt Volkswagenin kriisiä. Alun perin skandaali keskittyi dieselautojen typenoksidipäästöjen maailmanlaajuiseen manipulointiin, josta saksalaisvalmistaja jäi kiinni syyskuussa.

Volkswagen on julkaissut sivuillaan listan vuosimallin 2016 autoista, joiden CO2-arvoissa on epäselvyyksiä. Katso lista.

Lähde: Reuters

Juttua korjattu 17.11.2015 kello 17.30: Havainnot koskevat yhteensä 800 000 autoa, havaintoja ei tullut 800 000 jo havaitun auton lisäksi

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme