Mainos
Mainos

Yle: Näistä merkeistä autokauppias tunnistaa tosiostajan

Autokauppiaat ovat harjaantuneet tunnistamaan oikeasti autoa etsivät asiakkaat heistä, jotka vain esittävät olevansa ostoksilla. Yle haastatteli lukuisia automyyjiä, jotka paljastivat, mistä merkeistä he erottavat tosiostajat renkaanpotkijoista.

Ylen haastattelemien autokauppiaiden mukaan kauppaa hierotaan todennäköisimmin silloin, kun myymälään astuu lapsiperhe. Lapsikatrasta ei yleensä raahata mukana, mikäli autolle ei todella ole tarvetta. Myös myymälään yksin saapuva nainen tarkoittaa yleensä sitä, että kauppaa on tiedossa.

Kalliita autoja myyvissä liikkeissä on puolestaan havaittu, että heijastintakkiin tai -liiviin sonnustautunut raksamies on kova autonostaja. Usein nimenomaan lounastauolla myymälään saapuvalla työmiehellä on motivaatiota ja rahaa tehdä kauppa nopeasti.

Pukumiehet puolestaan ovat Ylen haastattelemien myyjien mukaan epävarmoja tapauksia. Monesti he ovat vain etuajassa tapaamisestaan ja pelkästään tappamassa aikaa. Myöskään isä ja poika -yhdistelmä ei ole se todennäköisin kaksikko, joka on tosissaan ostamassa autoa. Usein hekin ovat vain kuluttamassa aikaa sillä välin, kun perheen äiti on muualla ostoksilla.

Nämä merkit paljastavat, että ostaja ei ole tosissaan

  • Hidas ja haahuileva sisääntulo
  • Ylimielisyys
  • Pikkuvikojen etsiminen tai auton mollaaminen
  • Epäloogiset vastaukset myyjän kysymyksiin

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme