Mainos
Mainos

Yle: Rosvot kyttäävät rekisteritunnuksia asuntomurrot mielessään

Auton omistajan osoitetiedot saa helposti tietoonsa tekstiviestipalvelulla – tätä ovat Ylen mukaan käyttäneet hyväkseen muun muassa varkaat.

Varkaiden logiikka on yksinkertainen: Jos auto on sataman tai lentokentän parkissa, on omistaja poissa kotoa – ja asuntomurrolle on yksi este vähemmän.

Rötösherra syöttää matkapuhelimensa sovellukseen kohdeauton rekisterinumeron tai lähettää sen tiettyyn numeroon tekstiviestinä. Tuloksena hän saa auton omistajan tai haltijan osoitetiedot.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin verkkosivujen kautta pääsee helposti kieltämään omien osoitetietojensa välittymisen urkkijoille. Oikea sivu löytyy syöttämällä sanat "trafi osoitteenluovutuskielto" hakukoneeseen.

Ennen kiellon asettamista kannattaa muistaa, että osoitetietoja saatetaan käyttää myös myönteiseen tarkoitukseen, kuten hyvästä liikennekäytöksestä kiittämiseen.

Lähde: Yle

Näin nopeasti teet osoitteenluovutuskiellon


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme