Mainos
Mainos

Yle: Savon Voima suunnittelee sähköautojen latausverkostoa

Energiayhtiö Savon Voima suunnittelee rakentavansa sähköautojen latausverkoston Pohjois-Savoon, Yle uutisoi verkkosivuillaan.

Savon Voiman tavoitteena on rakentaa Pohjois-Savoon viidestä kymmeneen latauspistettä suurimpien valtaväylien varrelle vuoden 2017 aikana. Yhtiön toimitusjohtaja Arto Sutinen kertoo, että paikkoja latauspisteitä varten etsitään ja varataan parhaillaan.

Sutisen mukaan latauspisteet on tarkoitus liittää osaksi valtakunnallisen Virtapisteen verkostoa. Latauspisteistä tehtävän selvitystyön on määrä olla valmis tammikuun 2017 lopulla, Yle kertoo.

Marraskuussa Savon Voima sitoutui ensimmäisenä energian tuotanto- ja sähköverkkoyhtiönä valtakunnalliseen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen. Toimenpidesitoumuksella yhtiö lupasi edistää muun muassa sähköisen liikenteen edellytyksiä.

Yle kertoo myös, että toistaiseksi Pohjois-Savossa on vain kymmenen ladattavaa sähköautoa ja neljä sähköauton lataamiseen soveltuvaa pistettä.


***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme