Mainos
Mainos

Yllättävä käänne: Viranomaiset iskivät VW:n päästöhuijausta tutkivaan lakifirmaan

Volkswagenin mukaan Saksan syyttäjänvirasto on tehnyt etsinnän päästöskandaalia tutkivaan asianajofirmaan.

Volkswagen pitää Saksan syyttäjänviraston toimia sietämättöminä. Sen mukaan virasto teki valvontaiskun päästöskandaalia tutkivaan Jones Day -lakifirmaan.

Handelsblatt-lehden tietojen mukaan müncheniläinen syyttäjäntoimisto oli määrännyt etsinnän Jones Dayn tiloihin. Jones Dayn toimet päästöskandaalin tutkimuksissa ovat toistaiseksi tuntemattomasta syystä suurennuslasin alla.

– Emme voi hyväksyä Münchenin syyttäjän toimia millään tasolla, autovalmistajan edustaja Eric Felber kertoi lausunnossaan ja lisäsi, että tällainen temppu rikkoo rikostutkintaprosessin "koodia".

Jones Day sai tutkimuksissaan selville useita väärinkäytöksiä, joiden taustalla oli Volkswagenin ylemmän portaan työntekijöitä. Volkswagen ei kuitenkaan ole koskaan julkistanut Jones Dayn raporttia kokonaisuudessaan, vaan se toimitti USA:n viranomaisille pelkän yhteenvedon havaituista epäkohdista.

Jones Day ei kommentoinut asiaa Reutersille.

Eilen keskiviikkona viranomaiset iskivät myös Volkswagenin Wolfsburgin-päämajaan sekä useille Audin konttoreille ja tehtaille.

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme