Mainos
Mainos

2005 toimittajien surmanvuosi

Viime vuosi oli toimittajille kuolettavin vuosikymmeneen. Journalistit kärsivät vaarallisista työoloista ja sananvapaus horjuu ympäri maailmaa, todettiin kansainvälisenä lehdistönvapauden päivänä.

Viime vuonna murhattiin ainakin 63 reportteria. Vaarallisimpia maita ovat Irakin lisäksi Filippiinit ja Nepal, kertoo ranskalainen lehdistövapausjärjestö Reporters Sans Frontieres (RSF).

Vuosiraportissaan RSF moittii muun muassa Filippiinien nykyistä presidenttiä Gloria Arroyota tämän yrityksistä tukahduttaa demokratiaa maassa. Arroyon hallintokaudella, vuodesta 2001 lähtien, Filippiineillä on surmattu 39 toimittajaa.

Nepalissa puolestaan pidätettiin huhtikuun levottomuuksien aikana jopa 231 toimittajaa. 87 toimittajan kimppuun hyökättiin.

Kansainvälistä lehdistönvapauden päivää vietettiin eilen. Perinteen on käynnistänyt UNESCO, ja tämän vuoden teemana on lehdistönvapauden ja köyhyyden poistamisen vuorovaikutus.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme