Mainos
Mainos

5 asiaa, joita ei kannattaisi koskaan kertoa netissä – olet varmasti sortunut näihin!

Netissä ei kannata jakaa itsestään liikaa tietoa.

Sosiaalisen median ansiosta jaamme itsestämme yhä enemmän tietoja suurelle yleisölle, mikä tekee uusien kontaktien luomisesta ja yhteydenpidosta vanhojen tuttujen kanssa helpompaa. 

Tietoturvayhtiö F-Secure listasi viisi asiaa, joita ei kannattaisi koskaan jakaa itsestään netissä. Todellisuudessa olet kuitenkin mitä todennäköisimmin jo paljastanut ainakin yhden näistä koko internetkansan nähtäville.

Näiden lisäksi luonnollisesti voisi keksiä pitkän listan muitakin yksityiskohtia omasta elämästä, joita ei kannattaisi mainostaa liian suurelle yleisölle. Myös kuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa on oma riskinsä: kuvien avulla voidaan varastaa identiteettejä tai niitä voidaan helposti jakaa mille sivustoille tahansa.

Listauksella tietoturvayhtiö haluaa muistuttaa, ettei tietoturva ole ainoastaan sitä, että salasanat eivät pääse vääriin käsiin tai että laitteet on suojattu asianmukaisesti tietoturvaohjelmilla.

1. Salasana

Luonnollisesti salasanat tulee pitää vain omassa tiedossaan tai tallettaa salasananhallintaohjelman uumeniin. Salasanan saattaa kuitenkin jakaa myös vahingossa julkista verkkoyhteyttä käyttäessä.

2. Lukituskoodi jollekin laitteelle

Sama koskee myös lukituskoodeja eri laitteille.

3. Lemmikkien nimet

Henkilökohtaisia tietoja hyödynnetään eri palveluiden turvakysymyksissä, joita et välttämättä tule edes ajatelleeksi. Suositut turvakysymykset koskevat muun muassa lemmikkejä.

4. Syntymäpäivä

Syntymäpäivä on toinen herkästi liikaa paljastava tieto, jonka olet saattanut esimerkiksi upottaa usein käyttämiisi salasanoihin.

5. Vanhat opinahjot

Yksi turvakysymysten suosittu aihe ovat vanhat opinahjot, joita tietoturvayhtiö myös varoittaa paljastamasta.

Lähde: F-Secure

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme