Mainos
Mainos

8 merkkiä ei enää riitä! Testaa oman salasanasi vahvuus tässä

Tietoturvayhtiö Kaspersky on laatinut hyödyllisen palvelun, jolla voi tarkistaa, kuinka nopeasti verkkorikollinen saisi salasanan murrettua, Kotimikro-lehti kertoo.

Vielä muutama vuosi sitten 6-8 merkkiä käsittävä salasana oli turvallinen ja lähestulkoon murtumaton. Tietokoneiden laskentatehon kasvaessa salasana, jonka murtamiseen olisi mennyt kymmenen vuoden takaisilta tietokoneilta vuosikymmeniä, on nykyään murrettavissa parissa päivässä.

Salasanaa valitessa tehdään usein se virhe, että merkkijonosta tehdään mahdollisimman helposti muistettava.

Oma salasana pitää toki kyetä muistamaan, mutta siitä ei saa tehdä niin helppoa, että sen voi arvata.

Testaa salasanan vahvuus

Nykyään suositellaan, että salasanan pituus on vähintään 12 merkkiä ja siinä on sekä suuria että pieniä kirjaimia ja numeroita sekä erikoismerkkejä, kuten @ ja #.

Salasanan vahvuutta voi helposti testata.

Tietoturvayhtiö Kaspersky on tehnyt verkkopalvelun, jolla voi tarkistaa, kuinka nopeasti salasanan saisi murrettua oikeilla työkaluilla.

HUOM: Tietoturvasyistä älä kirjoita testauspalveluun omaa käytössä olevaa salasanaasi, vaan anna testattavaksi omaa salasanaa muistuttava merkkijono.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kotimikro-lehden kanssa.

Muita Kotimikro-lehden artikkeleita:


***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme