Mainos
Mainos

Ääkköset käyttöön verkkotunnuksissa

Verkkotunnuksissa voi syksystä lähtien käyttää ä-, ö-, tai å-kirjaimia. Ensi maaliskuussa yksityishenkilöt voivat saada fi-päätteisen verkkotunnuksen.

Pohjoismaisia ä-, ö- ja å-kirjaimia sisältäviä, fi-loppuisia verkkotunnuksia saa rekisteröidä Suomessa syyskuun alusta lähtien. Jos esimerkiksi yritys on suojannut ääkkösiä sisältävän nimensä, sillä on oikeus rekisteröidä omannimisensä fi-verkkotunnus.

Fi-päätteisten verkkotunnusten määrä on Viestintäviraston mukaan kasvanut nopeasti viime vuosina. Viestintävirasto uskoo tunnusten kysynnän jatkuvan voimakkaana, kun ensi vuoden maaliskuusta lähtien myös yksityishenkilöt voivat rekisteröidä suomalaisia verkkotunnuksia nimiinsä.

Voimassa olevien fi-verkkotunnusten määrä ylitti viime kuussa 100 000:n rajan. Viestintävirasto myönsi 100 000:nnen verkkotunnuksen Lahdessa toimivalle teatteriyhdistykselle. Yhdistys otti tunnuksen timoteiteatteri.fi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme