Mainos
Mainos

Aikuisten virtuaaliyliopisto Kokkolaan

Jyväskylän ja Oulun yliopistot kehittävät yhdessä tietoteollisuuden koulutusta ja tutkimusta Kokkolan Chydenius-Instituutissa. Siitä on tarkoitus tehdä samalla valtakunnallisen virtuaaliyliopiston edelläkävijä.

Instituutissa sovelletaan uusinta tietoteknologiaa, jonka ansiosta opintoja voi suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta ja nykyisiä verkko-opiskelun muotoja paremmin. Hankkeen tavoitteena on Keski-Pohjanmaan korkean teknologian yritysten ja teollisuuden kehittäminen.

Koulutus toteutetaan lähinnä etä- ja monimuoto-opetuksena työn ohessa. Yliopistojen yhteinen työryhmä luovutti tästä suunnitelman tänään rehtoreille Aino Salliselle ja Lauri Lajuselle.

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan kanssa toteutettavan ohjelmistotekniikan ja -suunnittelun maisterikoulutukseen on jo valittu 22 opiskelijaa. Koulutus alkaa toukokuussa.

Syksyllä valitaan 20 opiskelijaa diplomi-insinöörien muuntokoulutukseen, joka noudattaa Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan opetussuunnitelmaa. Ryhmä aloittaa ensi keväänä yhtäaikaa Oulun yliopiston oman muuntokoulutuksen kanssa.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme