Mainos
Mainos

Älä tule huijatuksi ravintolassa – tästä tunnistat maksukortin kopioivan kortinlukijan

Maksukortin kopioiminen luvatta eli skimmaaminen on estettävissä, jos huomaat maksupäätteen näyttävän epäilyttävältä.

Maksukorttien kopioiminen on maailmanlaajuinen ongelma. Toisinaan Suomessakin paljastuu tapauksia, jossa käteisautomaatteihin tai maksuautomaatteihin on viritetty maksukortin kopioiva laitteisto ja salasanan urkkiva kamera.

Myös ravintoloissa tai kaupoissa voi tapahtua maksukorttien kopiointia, jos tarjoilijan tai kassahenkilön käyttämä kannettava maksulaite on vaihdettu peukaloituun laitteeseen. Nämä peukaloidut kannettavat maksupäätteet muistuttavat usein oikeita laitteita vain hyvin pienin poikkeuksin.

On hyödyllistä tietää, mistä erottaa oikean maksukortinlukijan ja kopioimiseen tarkoitetun laitteen. Eräs neuvo on pitää peukalosi maksukortilla ja kohdistettuna lukulaitteeseen, kun työnnät korttia luettavaksi. Jos kortti uppoaa laitteeseen niin syvälle, että peukalonpääsi ei mahdu pysymään kortilla, älä syötä PIN-koodiasi laitteeseen.

Lähde: Mybroadband

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme