Mainos
Mainos

Älypuhelimen näpyttäminen tekeekin meistä sosiaalisia: Pian myös keskustelet sen kanssa

Erilaiset virtuaaliavustajat helpottavat arjessa ja tekevät ihmisistä sosiaalisempia. Ääniavustajan vastatessa kysymyksiin, ei älypuhelimen käyttäjän tarvitse enää tuijottaa puhelimensa näyttöä.

Markkinointiyritykset Mindshare ja J. Walter Thompson London julkaisivat Speak Easy -tutkimuksen, jossa on tutkittu yli tuhannen brittiläisen älypuhelinomistajan suhtautumista virtuaaliavustajiin, kuten Applen Siriin, Amazonin Alexaan ja Google Homeen.

Digitaaliavustajan käyttö palauttaa ihmisten sosiaalisen kanssakäymisen, sillä ääniohjauksen ansiosta näyttöä ei tarvitse enää jatkuvasti tuijottaa. Digitaaliavustajaa hyödyntävillä korvakuulokkeilla voi jo selvittää reittiohjeet, sään tai esimerkiksi laittaa musiikin päälle ottamatta älypuhelinta lainkaan esille.

Kuvien suosio säilyy

Lähes puolet älypuhelinomistajista uskoo virtuaaliavustajan käytön lisäävän ihmisten välistä vuorovaikutusta, koska älypuhelinten käyttäjät eivät ole enää liimattuina puhelimen näyttöön.

Tutkimuksen mukaan ääniohjauksen lisääntyvä käyttö ei kuitenkaan tarkoita sitä, että näyttöä ei enää hyödynnettäisi. Sosiaalisen median uskotaan edelleen pitävän pintansa, ja kuvien jakaminen ja muu visuaalisuus houkuttaa käyttäjiä edelleen katsomaan näyttöä.

Lähde: Speak Easy

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme