Mainos
Mainos

Amerikkalaiset laatulehdet supistavat henkilöstöä

Kaksi Yhdysvaltain arvostetuinta sanomalehteä, Washington Post ja New York Times, joutuvat turvautumaan uusiin leikkauksiin selvitäkseen mainostulojen romahtamisesta.

New York Timesin kustantaja kertoo aikovansa irtisanoa sata työntekijää ja leikata liittoon kuulumattomien palkkoja. Viime vuonna lehti vähensi jo sata työntekijää.

Washington Post puolestaan tarjoaa työntekijöilleen lisää irtisanomispaketteja. Paketteja tarjotaan 50-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Edellisen kerran paketteja oli tarjolla toukokuussa viime vuonna, ja niihin tarttui noin 230 työntekijää.

Monet amerikkalaisista lehdistä ovat menettäneet jopa 20 prosenttia mainostuloistaan, kun lukijat ovat siirtyneet nettiin.

Kaksi suurta sanomalehteä, Rocky Mountain News Denveristä ja Seattle-Intelligencer, ovat joutuneet lopettamaan toimintansa kokonaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme