Mainos
Mainos

Anonymous Finland: "Jo 250 000 salasanaa murrettu"

Viestipalvelu Twitteriin on kirjoitettu Anonymous Finland -nimimerkillä viesti, jonka mukaan puolesta miljoonasta nettiin vuodetusta suomalaisesta sähköpostiosoitteesta olisi saatu murrettua jo puolet, eli 250 000 kappaletta.

Nimimerkin tuoreemmassa viestissä puolestaan kerrotaan, että murretuista salasanoista on nyt laadittu sadan suosituimman salasanan lista.

Kyseinen viesti saattaa kuitenkin olla huijausta, jonka tarkoitus on ainoastaan aiheuttaa perusteetonta kohua. Asiasta kirjoitti ensin MikroPC.Lehden selvitysten mukaan osa vuodetuista sähköpostiosoitteista on todennäköisesti peräisin keskustelupalstoilta, jotka käyttävät Phpbb2-alustaa.

Afterdawn-sivusto on puolestaan avannut palvelun, jonka kautta voi tarkistaa, onko oma sähköpostiosoite vuotaneella listalla. Pääset palveluun tästä.

Anonymous Finland -liikettä linkitettiin myös viime viikonloppuna tapahtuneeseen toiseen tietovuotoon, jossa julkistettiin 16 000 suomalaisen henkilötietoja verkossa. Viestintäviraston tietoturvayksikön CERT-FI:n päällikkö Erka Koivunen totesi kyseisen jutun tiimoilta suhtautuvansa järjestön nimissä kirjoitettuihin viesteihin epäluulolla.

– Aika vahvalla lähdekritiikillä näitä luetaan. Jos kyseessä on tällainen löyhä organisaatio, joka ei oikeastaan edes ole organisaatio vaan niin sanottu likeminded-järjestö, niin ei näille viesteille voi suurta painoarvoa antaa.

– Kun tällaiselle järjestölle luodaan jokin brändi, kuka tahansa voi käyttää sitä ja saattaa julkisuuteen mitä tahansa soopaa.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme