Mainos
Mainos

Apple ja Samsung tukkanuottasilla - Samsung kiistää tuotteiden kopioinnin

Samsung ja Apple ovat ajautuneet riitaan patentti- ja tuotemerkkirikkomuksia koskevista syyteistä. Samsung on ilmoittanut ryhtyvänsä vastatoimiin Applen väitettyä, että Samsungin älypuhelimet ja tabletkoneet muistuttavat liikaa Applen tuotteita.

Applen mukaan moni Samsungin kännykkä ja Galaxy Tab -tabletkone rikkovat useita patentteja, koska niissä on kopioitu iPadin ja iPhonen muotoilua, pakkauksia ja käyttöliittymiä.

Samsungin kerrotaan kiistäneen kaikki syytökset. MobileBeat-sivustolla kerrotaan Samsungin lausunnosta, jonka mukaan "Samsung vastaa oikeustoimiin aktiivisesti sopivin lainopillisin toimin suojatakseen omaisuuttaan".

MobileBeat-sivustolla arvellaan, että Apple selvästikin uskoo, että sillä on vahvat lailliset perusteet syytteilleen. Tämän lisäksi Apple uskoo, että sillä on vaikutusvaltaa, koska se on Samsungin toiseksi suurin asiakas. Vuonna 2010 Applelle myydyt puolijohteet ja näyttöpaneelit muodostivat neljä prosenttia Samsungin liikevaihdosta.

Samsung saattaa siis menettää Applen asiakkaana, mutta vastatoimet saattavat olla paras puolustus, sillä oikeustaistelun häviäminen saattaisi tulla paljon kalliimmaksi.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme