Mainos
Mainos

Apple julkaisee käyttöjärjestelmän autoille: Mukana Ferrari, Mersu ja Volvo

Teknologiayhtiö Apple on nyt tosissaan hyppäämässä mukaan älyautojen käyttöjärjestelmäkisaan. 

The Financial Timesin lähteiden mukaan Apple julkaisee ensi viikolla Geneven automessuilla ensimmäisen autoihin suunnatun käyttöjärjestelmänsä yhdessä Ferrarin, Mercedes-Benzin ja Volvon kanssa. 

Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta, kun Apple upottaa ohjelmistonsa oman laitealustansa ulkopuolelle, todetaan sivustolla.

Applen integroidun käyttöjärjestelmän myötä kuljettajat voivat käyttää auton navigointijärjestelmässä Applen karttoja.

Järjestelmän kautta voi myös kuunnella musiikkia ja katsoa elokuvia. Myös puhelut hoituvat järjestelmän kautta ja käytössä on myös Siri-puheentunnistusalusta.

Käytännössä järjestelmä voi esimerkiksi lukea kuljettajalle saapuneet viestit ja kuljettaja voi vastata niihin sanelemalla.

Apple ja autovalmistajat eivät ole kommentoineet asiaa.

Autovalmistajat taistelevat nyt kojelautojen kuninkuudesta: Esimerkiksi Audin johtaja julisti puheessaan alkuvuonna, että tietoverkkoon yhdistetyt uuden sukupolven autot tulevat olemaan ihmisten suurikokoisimpia mobiililaitteita.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme