Mainos
Mainos

Apple nöyryytti Samsungia messutapahtumassa

Korealainen teknologiajätti Samsung on joutunut keskeyttämään uuden tabletkoneensa esittelyn Euroopan suurimmassa kuluttajaelektroniikkatapahtumassa Berliinissä.

Düsseldofin oikeus määräsi Samsungin lopettamaan Galaxy Tab 7.7 -laitteen markkinoinnin perjantaina alkaneilla IFA-messuilla. Jo aiemmin Samsungin Galaxy Tab 10.1 -laite on asetettu Saksassa toistaiseksi myyntikieltoon. Kiellot liittyvät Samsungin ja Applen väliseen laajaan patenttitaisteluun.

Galaxy Tab 7.7 on Samsungin uusin tulokas yhtiön suosittuun Galaxy-tuotemallistoon. Laite julkistettiin yhdessä 5.3-tuumaisen Galaxy Note -mallin kanssa. Note-malli sijoittuu tabletkoneiden ja älypuhelinten välimastoon.

Galaxy Tab 7.7 on varustettu 1.2 GHz tuplaydinprosessorilla ja siinä on 7.7 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö.

- Tuote ei ole vielä myynnissä, mutta päätimme kunnioittaa oikeuden päätöstä, toteaa Samsungin tiedottaja uutistoimisto Reutersille.

Katkeraa taistelua patenteista

Samsung ja Apple ovat ajautuneet katkeraan taisteluun älypuhelimien ja tabletkoneiden patenteista. Apple pyrkii hallitsemaan Googlen Android-laitteiden suosion kasvua ja yhtiö on ottanut kohteekseen Android-laitteiden suurimpana myyjänä tunnetun Samsungin.

Apple syyttää Samsungia patenttien rikkomisesta Galaxy-mallistossaan. Applen mukaan Samsungin laitteet on orjallisesti kopioitu ulkoasultaan ja tuntumaltaan Applen laitteista. Lakitaisteluja on käynnissä parhaillaan Yhdysvalloissa, Euroopassa, Etelä-Koreassa ja Australiassa.

Taistelun seurauksena Samsung on joutunut viivästyttämään tablet-myyntiään Australiassa kahdesti.

Samsung puolestaan syyttää Applea langattoman tekniikan patenttien rikkomisesta.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme