Mainos
Mainos

Apple saattaa nopeuttaa älypuhelimella maksamisen läpimurtoa – hakkerointi huolettaa

Teknologiajätti Applen julkistus saattaa nopeuttaa älypuhelimalla maksamisen yleistymistä, arvioivat uutistoimisto AFP:n haastattelemat asiantuntijat.

Apple kertoi eilen uudesta Apple Pay -järjestelmästä, joka on tulossa saataville myöhemmin tänä vuonna ainakin Yhdysvalloissa.  

Yhtiö on jo tehnyt asiassa sopimukset muun muassa suurien luottokorttijättien ja amerikkalaisten vähittäiskauppojen kanssa, minkä arvellaan edesauttavan luottokorttimaksamisen korvaamista älypuhelimella.  

– Jos Apple kerää joukon kumppaneita, se voi luoda toimivan järjestelmän, johtaja Roger Kay Endpoint Technologiesista arvioi AFP:lle.      

Uusi maksujärjestelmä on herättänyt huolen hakkeroinnin mahdollisuudesta. Applen iCloud-pilvipalvelun turvallisuus on asetettu kyseenalaiseksi sen jälkeen, kun useiden Hollywoodin julkisuuden henkilöiden yksityisiä alastonkuvia vuoti julkisuuteen.  

Applen mukaan uusissa iPhoneissa on muun muassa turvallisuutta parantava siru.  

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme