Mainos
Mainos

Applen Älä häiritse -tilasta tuli entistä älykkäämpi – oletko huomannut muutoksen?

Uuden Applen iOS 11 -käyttöjärjestelmän myötä iPhone käyttäjille tuttu Älä häiritse -tila on entistä älykkäämpi.

Apple on tuonut iOS 11 -käyttöjärjestelmän myötä puhelimiin liikenneturvallisuutta edistävän ominaisuuden.


Älä häiritse -tilan asetuksia pääset muokkaamaan iPhonen asetuksista.

Älä häiritse ajaessa -tila tunnistaa, mikäli puhelimen käyttäjä on autossa. Tällöin toiminto hiljentää saapuvat puhelut, tekstiviestit ja ilmoitukset. Lisäksi puhelimen näyttö pysyy pimeänä.

Älä häiritse ajaessa -tilan voi asettaa käynnistymään automaattisesti, kun puhelin olettaa käyttäjän olevan autossa. Toiminnon voi laittaa päälle myös manuaalisesti. Kolmas vaihtoehto on valita toiminto käynnistymään aina, kun laite muodostaa yhteyden auton Bluetoothiin.

Uudessa toiminnossa on myös ajateltu mahdollisesti automatkan aikana käyttäjää tavoittelevia ihmisiä, sillä toiminnon voi asettaa vastaamaan automaattisesti viestillä, joka kertoo, että tavoiteltu henkilö ajaa autoa.

Toiminto voi kytkeytyä päälle, vaikka olet matkustaja


Voit kytkeä Älä häiritse ajaessa -tilan käynnistymään automaattisesti, manuaalisesti tai puhelimen yhdistyessä auton bluetoothiin.

Uuden toiminnon myötä iPhone tunnistaa aina, kun käyttäjä on auton sisällä. Toiminto ei tunnista kuitenkaan erikseen auton kuljettajaa tai matkustajaa.

Tällöin Älä häiritse ajettaessa -toiminto saattaa aktivoitua, vaikka olisit matkustajana esimerkiksi autossa tai bussissa.

Puhelimen lukituksen avaamalla toiminto sammuu kyseisen matkan ajaksi.***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme