Mainos
Mainos

Applen HomePod-älykaiutin revittiin auki, eikä sitä saa enää kasaan

Tekniikan korjausneuvoihin erikoistunut iFixit-sivusto on Teardown-osiossaan purkanut Applen uuden HomePod-älykaiuttimen auki.

Kaiutin saa purkutestissä kiitosta kestävästä rakenteestaan, jota luonnehditaan kuin panssarivaunuksi. Uloimpana kaiuttimessa oleva kankainen kaiutinverkko saa myös kehuja, koska sen pystyy kuorimaan pois kaiuttimen päältä vaurioittamatta sitä.

Kokonaisuus kuitenkin aiheutti kokeilussa selviä ongelmia korjattavuuden kannalta. Ongelmana on, että jos laitteen purkaa osiin, niin sitä ei ole mahdollista enää kasata kokoon, sillä osia on kiinnitetty vahvoilla liimoilla. Purkamista oli HomePodin tapauksessa tehtävä rautasahalla, kuumailmapuhelimella ja veitsellä.

iFixitin purkutiimi antaakin HomePodin korjattavuudelle vaatimattoman arvosanan 1/10.

Teknologiasivusto Verge huomauttaa HomePodin hankalasti korjattavan rakenteen selittävän, miksi laitteen takuun ulkopuoliset korjauskustannukset ovat niin korkeat – lähes 80 prosenttia uuden kaiuttimen hinnasta. 

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme