Mainos
Mainos

Applen iPhonen hidastaminen kerännyt jo yli 370 000 ihmistä joukkokanteeseen Etelä-Koreassa – eri joukkokanteiden määrä paisunut yli 30:een

Apple on nousseeseen kohuun reagoinut pyytämällä anteeksi toimintaansa ja tökeröä viestintäänsä sekä ilmoittamalla laskevansa iPhonen akun vaihdon hintaa merkittävästi.

Esimerkiksi Etelä-Koreassa joukkokanne kuitenkin hakee Applelta 2 000 dollarin korvausta iPhonea kohden. Yli 370 000 iPhone-omistajan yhteisvaatimukset kohoavat vain tässä yhdessä joukkokanteessa näin siis jo yli 700 miljoonaan dollariin.

Etelä-Korean joukkokannetta eteenpäin ajavan Hannuri Law -asianajotoimiston jättämän kanteen mukaan Apple olisi rikkonut paikallista lainsäädäntöä, joka vaatii yrityksiä kertomaan ohjelmistopäivitysten sisällöstä yksityiskohtaisesti, jotta asiakkailla on mahdollisuus päättää haluavatko he ottaa päivityksen käyttöön.

Lisäksi Applen toiminta on saanut myös viranomaiset ja poliitikot sen kimppuun. Ranskassa viranomaiset tutkivat jätetyn valituksen jälkeen Applen toimintaa. Tutkinta voi johtaa rikossyytteeseen, mutta varmaa se ei vielä ole. Yhdysvalloissa puolestaan senaatin ja edustajainhuoneen edustajia on pyytänyt Applelta selvitystä asiasta.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme