Mainos
Mainos

Applen karu patentti: Hallitus voisi pimentää puhelimen väkisin

Applelle on myönnetty patentti teknologiaan, jonka avulla maiden hallitukset pystyvät tarvittaessa rajoittamaan kännyköiden käyttöä.

Business Insider kertoo verkkosivuillaan, että kännyköiden käyttöä voitaisiin rajoittaa "tulenaroilla alueilla".

Tällöin puhelimen yksittäisiä tai useita ominaisuuksia, kuten kameran toimintaa voitaisiin tietyissä tilanteissa estää.

Haluattaessa käyttäjien puhelimet voitaisiin patentin mukaan pimentää täydellisesti.

Puhelimien käyttöä kyetään rajoittamaan tarkoilla alueilla GPS:n ja muiden paikannusteknologioiden avulla, joten esimerkiksi konserteissa puhelimien videotallennusominaisuus voitaisiin kytkeä väkisin pois piratismin kitkemiseksi.

Business Insider kertoo, että patentin mukaan valtion tai poliisin salaiset operaatiot saattavat vaatia täydellisen pimennyksen tekemistä käyttäjien kännyköihin.

Sivustolla huomautetaan, että valtion turvallisuuden kannalta kyseinen teknologia voi olla hyödyllinen, mutta samalla se mahdollistaa myös kansalaisten ilmaisunvapauden rajoittamisen.

Protesteja eri puolilla maailmaa organisoinut Tim Pool esittelee oheisella videolla patentin mahdollistamia seuraamuksia:

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme