Mainos
Mainos

Applen pikaviesti kulkee aina USA:n kautta – puhelinten pikaviesteissä tietoturvariski

Ilmaisia tekstiviestejä tarjoaviin pikaviestipalveluihin liittyy tietoturvariskejä.

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen on erityisen huolissaan tekstiviestien sekoittumisesta Applen iMessageihin. Jos lähettäjällä ja vastaanottajalla on molemmilla iPhone, kännykkä muuttaa tekstiviestin automaattisesti iMessageksi, joka kulkee aina Yhdysvaltojen kautta. Lehtitietojen mukaan Yhdysvaltain tiedustelupalvelu on urkkinut Applen viestiliikennettä.

Erka Koivunen Viestintävirastosta huomauttaa, että pikaviestinten käyttäjän tulisi itse ottaa huomioon palveluntarjoajan kotimaa ja sen lainsäädäntö.

– Jos ei halua luottaa omaa viestintäänsä jonkun maan lainsäädäntöön, silloin täytyy pidättäytyä käyttämästä tällaisia palveluita.

Hyppösen mukaan haittaohjelmia ei ole toistaiseksi havaittu muissa pikaviestimissä kuin Skypessä. Haittaohjelma voi esimerkiksi urkkia luottokorttinumeroita.

– WhatsApp ja Viber ovat niin uusia, ettei niitä vastaan ole hyökätty. Kun palvelut muuttuvat tarpeeksi yleisiksi, hyökkääjät tulevat perässä, Hyppönen arvioi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme