Mainos
Mainos

Applen ohjelmistossa oli vakava aukko - älylukollisen oven avaus oli mahdollista hyökkääjälle

Applen ratkaisusta sen laitteiden toimimiseksi yhdessä erilaisten kotilaitteiden, HomeKitistä, on paljastunut vakava haavoittuvuus, joka olisi mahdollistanut hyökkääjälle luvattoman pääsyn hallitsemaan esimerkiksi älylukkojen ja autotallin ovien avaajien toimintaa.

Apple on kuitenkin korjannut haavoittuvuuden jo ennen sen nyt tapahtunutta julkituloa palvelinpuolen päivityksellä, joka rajoittaa tosin myös laitteiden käytettävyyttä. Varsinainen korjaus ongelmaan on tulossa päivityksenä iOS 11.2:lle ensi viikon aikana. Sen myötä laitteet palaavat käytettäväksi normaalisti.

Haavoittuvuus oli poikkeuksellisen vakava, sillä pahimmillaan se olisi mahdollistanut hyökkääjälle esimerkiksi älylukoilla varustettujen ovien avaamisen. Haavoittuvuus koski vain tuoreinta iPhonen ja iPadin iOS 11.2 -ohjelmistoversiota.

Applelle haavoittuvuudesta kerrottiin 9to5Macin mukaan lokakuun lopulla.

”Ongelma koskien HomeKit-käyttäjiä iOS 11.2:lla on korjattu. Korjaus poistaa väliaikaisesti käytöstä etäyhteyden toiminnan, joka palautetaan ohjelmistopäivityksessä varhain ensi viikolla”, kommento Apple.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme