Mainos
Mainos

Ärhäkkä mato saastuttaa www-palvelimia

Linux.Slapper -verkkomato saastuttaa nopeasti www-palvelimia ympäri maailmaa.

Mato havaittiin ensimmäisen kerran lauantaina aamuyöllä, ja sen kerrotaan levinneen 40 tunnin aikana jo ainakin 6000 palvelimeen. Tähän asti pahimpana pidetty webmato Code Red levisi samassa ajassa muutamaan sataan palvelimeen. Suomessa mato on iskenyt 45 palvelimeen.

Tietoturvaratkaisujen toimittajan F-Securen mukaan "Slapper-mato saastuttaa suojaamattomia Linux/Apache-www-palvelimia, joissa OpenSSL-salaus on otettu käyttöön ja jossa sen versio on 0.96d tai vanhempi".

F-Securen tutkimuspäällikön Mikko Hyppösen mukaan suurin syy Slapperin nopeaan leviämiseen on, että se leviää Linuxin www-palvelimille, kun taas viime vuoden Code Red levisi Microsoftin palvelimille. Microsoftin kaupallisten palvelimien markkinaosuus kaikista palvelimista on noin 15 prosenttia ja Linux-palvelimien osuus on noin 60 prosenttia.

Paras keino estää Slapper-madon pääsy www-palvelimelle on päivittää www-palvelimen salausohjelmisto. Madon voi myös torjua viruksentorjuntaohjelmistolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme