Mainos
Mainos

Asiantuntija: Propagandasota kiihtyy entisestään

Hyökkäävä osapuoli joutui jälleen tänään alakynteen propagandasodassa, kun irakilaiset televisiossa riemuitsivat maahan pudonnutta helikopteria.

Eilen näytettiin amerikkalaisia sotavankeja. Journalistiikan professori arvioi, että propagandasota vielä kiihtyy.

Televisio näyttää suoraa kuvaa tapahtumapaikalta. Mutta voidaanko tätä pitää luotettavanan tietona?

- No, ei varmaan kuvia sinänsä vääristellä, mutta ainahan niitä valitaan. Ja kumpikin sodan osapuoli pyrkii näyttämään sen , mitä haluaa näyttää ja jättää pimentoon sen, mitä ei halua näyttää, professori Heikki Luostarinen Jyväskylän yliopistolta kertoo.

Sotapraganda näkyy myös kotimaisissa tiedotusvälineissä. - Suomessakin ihan alkuun oli niitä Bagdadia kohti vyöryviä tankkeja. Se oli se kuva, jonka Yhdysvallat mielellään antoi, koska se pyrki sellaiseen tilanteeseen, että Irak olisihenkisesti romahtanut sitten nopeasti Nyt se tilanne sitten on kun oikeasti on sota, varmaan osattiin ennustaakin, on vähän monimutkaisempi ja hankalampi asia, Luostarinen luotaa.

Ennuste on, että propagandasodassakin kiihkein vaihe on vielä edessä. - Yhdysvalloilla on aika iso tehtävä sitten todistaa tämä joukkotuhoaseisiin liittyvä toiminta Irakissa. Se on sodan keskeisin julkilausuttu peruste ja. Sen kysymyksen ympärille saattaa nousta vielä melkoinen propagandakiista, Luostarinen kertoo.

Irakin puolella tiedotustoiminta on kehittynyt selvästi. Ehkä se vieläkin on hieman kotikutoisen näköistä täällä lännessä, mutta ainakin arabimaailmassa se näyttää toimivan yllättävänkin hyvin.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme