Mainos
Mainos

Asiantuntija: Windows tulee kuolemaan sukupuuttoon – ei yksinkertaisesti pärjää kilpailijoilleen

Microsoft-asiantuntija Paul Thurrott epäilee Windowsin kuolevan pian sukupuuttoon, kirjoittaa brittiläinen Express-lehti.

Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmä ei enää pysy kilpailijoidensa perässä. Android- ja iOS- käyttöjärjestelmillä on nimittäin jotain, missä Windows ei ole onnistunut: suosio. Näin kirjoittaa Thurrott blogissaan.

Thurrott arvelee, että Google ja Apple tulevat myös myöhemmin korvaamaan laitteillaan PC:n kokonaan.

– Microsoft on yrittänyt pärjätä kilpailijoilleen, mutta epäonnistunut.

Myös Applen perustaja Steve Jobs ennusti aikoinaan PC-ajan tulevan päätökseensä.

Lisäksi iOS- ja Android-käyttöjärjestelmien kehittäjät ovat jo onnistuneet kehittämään korvaavat sovellukset Microsoftin perinteikkäimmille ohjelmistoille, kuten Microsoft Wordille ja Adobe Photoshopille.

Thurrottin mukaan mobiilialustojen kehittäminen on helpompaa kuin PC:n yksinkertaistaminen mobiilikäyttöön paremmin sopivaksi. Tästä esimerkkinä Google on kehittänyt Android-käyttöjärjestelmää lähemmäs työpöydällä toimivaa käyttöjärjestelmää mahdollistamalla ruudun jakamisen usean sovelluksen kesken.


Lähde: Express

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme