Mainos
Mainos

Asiantuntijat kaipaavat yhtenäisempää mediakasvatusta

Työryhmän mielestä lasten ja nuorten parissa työskentelevien ammattilaisten opinnoissa ei ole riittävästi mediakasvatuksellisia opintoja.

Asiantuntijat ehdottavat mediakasvatukseen yhtenäistä kansallista ohjelmaa. Nykyisellään lasten ja nuorten mediakasvatus on pitkälti yksittäisten hankkeiden varassa.

Lapsiasiavaltuutetun ja Kerhokeskus - koulutyön tuki ry:n yhteinen asiantuntijaryhmä katsoo, että kehittämisohjelman lisäksi tulisi myös määritellä viranomainen, joka vastaa mediakasvatuksen kansallisesta koordinaatiosta.

Työryhmän mielestä lasten ja nuorten parissa työskentelevien ammattilaisten opinnoissa ei ole riittävästi mediakasvatuksellisia opintoja. Ryhmä toivoo lisää mediakasvatusta opettajien, lastentarhanopettajien, nuorisotyön, sosiaalityön, terveydenhoitoalan ja kirjastoalan koulutukseen.

Ryhmän puheenjohtajana toiminut lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula korostaa, että mediakasvatusta ja haitallisilta mediasisällöiltä suojelemista ei ole tarpeen asettaa vastakkain. Molemmat keinot kuuluvat lasten tasapainoisen mediasuhteen tukemiseen.

Työryhmän mielestä myös lainsäädäntöä tulee uudistaa niin, että se tukee lasten ja nuorten tasapuolista pääsyä mediakasvatuksen piiriin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme