Mainos
Mainos

Asiantuntijat: Nokian brändi oli nousussa myyntihetkellä

Nokiaan liitetty mielikuva oli nousussa juuri ennen matkapuhelinliiketoiminnan myyntiä Microsoftille, arvioivat asiantuntijat.

– Arvioidemme mukaan Nokian brändi oli nousussa takaisin, eli sen vahvuus oli kasvussa ja kysymmekin, että myytiinkö Nokia oikeaan aikaan, BrandWorxx -yrityksen toimitusjohtaja Jari Taipale sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Taipale arvioi, että matkapuhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen Nokian brändi muuttuu merkittävästi.

– Nokia Solutions and Networksin brändirakenne muuttuu kokonaan yritykseltä-yritykselle-markkinoinniksi, kun aiemmin Nokian brändi oli enemmän kuluttajapinnan markkinointia.

BrandWorxxin seniorikonsultti Tommi Huuskan mukaan muutos vaikuttaa myös brändin arvoon.

– Kun Nokia siirtyy yritykseltä-yritykselle-markkinointiin, tulee brändin arvo hieman laskemaan, mutta silti se pysyttelee jatkossakin korkealla.

Brändillä tarkoitetaan sitä, miten yritys erottuu markkinoilla sekä sitä, mikä on asiakkaan kokemus yrityksestä. Mielikuva muodostaa arvioiden mukaan noin kolmasosan yrityksen arvosta ja tuloksesta.

Nokia ilmoitti kuun alussa myyvänsä matkapuhelinyksikkönsä amerikkalaiselle Microsoftille. Tuoreen tutkimuksen mukaan Nokia on Helsingin pörssin kolmanneksi arvokkain brändi.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme