Mainos
Mainos

Asikkalan ja Sysmän voi kohta ladata kännykkään

Pian starttaavassa pilottihankkeessa matkapuhelimen välityksellä voi tutustua kuntien palveluihin ja tapahtumiin tai varata vaikkapa mökin keskisuomalaisen järven rannalta.

Kaksi pientä Päijät-Hämeen kuntaa, Asikkala ja Sysmä, ovat palveluineen pian ladattavissa kännykkään.

Pilottihanke alkaa elokuussa ja jatkuu ensi vuoden loppuun. Palvelu on suunnattu lähinnä kesäasukkaille, ja tarjolla on tietoa muun muassa erilaisista tapahtumista, aukioloajoista, kuntien terveydenhuollosta ja eläinlääkäreistä.

Asikkalan ja Sysmän tavoitteena on olla tienraivaajina uusien monikanavaisten sähköisten palvelujen saralla. Molemmat kunnat ovat satsanneet hankkeeseen 7000 euroa. Muu rahoitus on saatu kahden muun matkailuhankkeen kautta. Tavoitteena on lisätä järvialueiden yritysten kilpailukykyä.

- Tarkoituksena on tarjota pikku-Internet kesäasukkaiden taskuun. Kännykällä voi katsoa kuvia kunnista, tutustua palveluihin ja vaikka varata mökin. Jatkossa kännykällä voi myös maksaa varausmaksut, mutta tämä toiminto ei alkuvaiheessa ole käytössä, kertoo kehitysjohtaja Ari Laurila palvelun toteuttaneesta Quickclic Finland Oy:stä, joka toimii Lahden tiede- ja yrityspuistossa.

Taskupalvelu toimii kännyköissä, joissa on wap- ja gprs-asetukset. Pilottivaiheessa palvelu on maksutonta, ainoastaan linkin tilaaminen maksaa yhden euron.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme